Στη Λεμεσό το δεύτερο πλήρως αδειοδοτημένο πρατήριο με υγραέριο αυτοκινήτων
18 Απριλίου 2018

Στη Λεμεσό λειτουργεί, από τις 12 Απριλίου 2018, το δεύτερο πλήρως αδειοδοτημένο πρατήριο με υγραέριο αυτοκινήτων της εταιρίας Πετρολίνα. Το πρατήριο βρίσκεται στη λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ.
Το υγραέριο κίνησης (liquefied petroleum gas) είναι ένα νέο προϊόν στην κυπριακή αγορά. Προσφέρεται από την Πετρολίνα, τη μεγαλύτερη εταιρεία εμφιάλωσης και διανομής υγραερίου χύμα στην κυπριακή αγορά ως εναλλακτικό καύσιμο κίνησης μηχανοκίνητων οχημάτων και είναι κατάλληλο για όλα τα οχήματα που μπορούν να λειτουργήσουν με υγραέριο. Αποτελεί μία πιο οικονομική επιλογή και σημαντικότερα, μία πιο φιλική επιλογή προς το περιβάλλον, αφού συμβάλλει σε χαμηλότερες εκπομπές ρύπων. Η Πετρολίνα ήταν η πρώτη εταιρία πετρελαιοειδών που εξασφάλισε όλες τις απαραίτητες άδειες και λειτούργησε, τον Αύγουστο του 2017, το πρώτο πρατήριο υγραεριοκίνησης στην Κύπρο. Το πρατήριο, με την επωνυμία Αgip, βρίσκεται στη λεωφόρο Λάρνακος στη Λευκωσία.
Το πρατήριο στη Λεμεσό διαθέτει εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις προδιαγραφές σε θέματα ασφάλειας και περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυπριακής νομοθεσίας και τους κανονισμούς του αρμόδιου τμήματος του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.
Ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της Petrolina (Holdings) Public Ltd, κ. Κωστάκης Λευκαρίτης, δήλωσε πως «η εξέλιξη αυτή εμπίπτει στην ευρύτερη στρατηγική της Εταιρείας να προσφέρει νέα πρωτοποριακά προϊόντα τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών. Σύντομα θα λειτουργήσουν πρατήρια υγραερίου και στις υπόλοιπες επαρχίεs».