Σημαντική Διάκριση της Πετρολίνα για τη συμβολή της στη Μάχη Ενάντια στον Covid-19
Petrolina (Holdings) Public Ltd
24 Ιουνίου 2021

Με το Silver Award στην κατηγορία Covid-19 Responsible Business Plan, βραβεύτηκε η Πετρολίνα στα Cyprus Responsible Business Awards για το 2020, για τη ‘Μάχη Ενάντια στον Covid-19’. H βράβευση έγινε από την Boussias Cyprus, την Πέμπτη 17/6/21, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών και των αρμόδιων αρχών. 

Τα βραβεία αναδεικνύουν τις πράξεις και τις συνεργασίες κάθε επιχείρησης, η οποία δεσμεύεται στις αρχές της αειφορίας, της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Το βραβείο  εκ μέρους της εταιρείας, παρέλαβε η Εκτελεστική Σύμβουλος, κ. Γεωργία Λευκαρίτη, η οποία δήλωσε πως «το ‘Μαζί κινούμε την Κύπρο’ δεν είναι απλά ένα σλόγκαν για την Πετρολίνα, αλλά αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα για περισσότερο από 60 χρόνια και είναι οδηγός για κάθε ενέργεια που αναπτύσσει στον επιχειρηματικό τομέα και στον τομέα ΕΚΕ». 

Με την εξάπλωση του Covid-19 τον Μάρτιο του 2020, η Πετρολίνα έθεσε στόχο να βοηθήσει όσο το δυνατό περισσότερους συνανθρώπους μας, γι’ αυτό λειτούργησε άμεσα και πολύπλευρα, αναπτύσσοντας δράσεις για τη στήριξη της πολιτείας, των θεσμών και των ανθρώπων της πρώτης γραμμής. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η Πετρολίνα έγινε κινητήριος δύναμη στη μάχη ενάντια στον Covid-19, προσφέροντας δωρεάν καύσιμα και επιχορηγώντας αεροπορικές πτήσεις για τον επαναπατρισμό Κυπρίων πολιτών που εγκλωβίστηκαν στο εξωτερικό. Ακόμα, ως μέλος του Δικτύου Υποστήριξης του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, εφοδίασε με καύσιμα τα κινητά συνεργεία, για την παροχή εξυπηρέτησης/υποστήριξης σε άτομα, που δεν μπορούσαν να μετακινηθούν από την οικία τους και συμμετείχε σε δράσεις στήριξης ευάλωτων ομάδων. Έλαβε επίσης από την πρώτη στιγμή, όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού, των πελατών και των συνεργατών της, κρατώντας τους υγιείς και ασφαλείς, διατηρώντας παράλληλα και την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Η Πετρολίνα, λειτουργώντας από την ίδρυσή της, ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού του τόπου, συνεχίζει να στηρίζει την κυπριακή κοινωνία, όπως ακριβώς πράττει χρόνια τώρα.