Πρατήρια Eni στην Κύπρο
Μετονομασία πρατηρίων Agip σε Eni Το πρώτο πρατήριο Eni στην Λευκωσία
30 Αυγούστου 2017

Στις 30 Aυγούστου 2017, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου πρατηρίου Eni στην Κύπρο, παρουσία στελεχών της Petrolina (Holdings) Public Ltd, εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και συνεργατών. Πρόκειται για το πρώτο πρατήριο Eni που αναβαθμίστηκε στο πλαίσιο εφαρμογής των προτύπων της Eni. 

Η μετονομασία εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόσφατης ανανέωσης της συνεργασίας της κυπριακής εταιρείας πετρελαιοειδών Petrolina και του ιταλικού κολοσσού Εni S.p.A. Όλα τα πρατήρια της εταιρείας που λειτουργούν κάτω από την εμπορική ονομασία Agip, θα μετονομαστούν σε Eni. Η αναβάθμιση βασίζεται στα νέα πρότυπα εμφάνισης της Eni στη λιανική αγορά. Το πρατήριο πληροί τις τελευταίες ευρωπαϊκές προδιαγραφές σε θέματα ασφάλειας, λειτουργικότητας  και περιβάλλοντος.
Το πρώτο πρατήριο Eni που αναβαθμίστηκε προσφέρει καύσιμα κίνησης, διανομή πετρελαίου θέρμανσης καθώς και τα υψηλής ποιότητας λιπαντικά Eni. Επιπρόσθετα, παρέχει υπηρεσίες όπως έλεγχο λαδιού, μέτρηση πίεσης ελαστικών, μοντέρνα εγκατάσταση πλύσης αυτοκινήτων και κατάστημα Eni. Το νέο πρατήριο που λειτουργεί υπό τη διεύθυνση του κ. Παράσχου Στυλιανού, βρίσκεται στη Λεωφόρο Τροόδους (έναντι του American Medical Center στην Λευκωσία).
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο κ. Κωστάκης Λευκαρίτης, Εκτελεστικός Σύμβουλος της Petrolina (Holdings) Public Ltd, δήλωσε ότι, η αναβάθμιση των πρατηρίων, που απορρέει από τη μακροπρόθεσμη συνεργασία μεταξύ της Petrolina και της Eni τις τελευταίες δεκαετίες, αποτελεί την έναρξη των διαδικασιών για την εφαρμογή της στρατηγικής συμφωνίας των δύο, η οποία υπογράφηκε στις 13 Ιανουαρίου 2017.