Η Πετρολίνα στηρίζει το «Σοφία για τα Παιδιά»
Αποκλειστικός Χορηγός του Προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω» στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Σωτήρος – Τούλας Χαραλάμπους στη Λάρνακα.
24 Απριλίου 2023

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια του προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω» του «Σοφία για τα Παιδιά» στο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Σχολείο Σωτήρος –Τούλας Χαραλάμπους στη Λάρνακα, παρουσία της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρος Αθηνάς Μιχαηλίδου και άλλων προσκεκλημένων. Το  πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα στο δημοτικό σχολείο της Λάρνακας, στηρίζει έμπρακτα ως αποκλειστικός χορηγός η εταιρεία Πετρολίνα.

Όπως ανέφερε στον χαιρετισμό της η Εκτελεστικός Σύμβουλος της Πετρολίνα κυρία Γεωργία Λευκαρίτη,  «Η ιδέα της προσφοράς και της συλλογικής προόδου υπήρξε ανέκαθεν στον πυρήνα του οράματος μας. Στην Πετρολίνα ανταποκρινόμαστε διαχρονικά στις εκάστοτε ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας, στηρίζοντας συνανθρώπους μας και προγράμματα κοινωνικής αλληλεγγύης, γι’ αυτό και ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του «Σοφία για τα Παιδιά», επειδή το κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην μόρφωση, χωρίς διακρίσεις και ρατσισμό, για ένα καλύτερο μέλλον με ίσες ευκαιρίες και αξιοπρέπεια».

Ειδικότερα, από την αρχή της σχολικής χρονιάς η  Πετρολίνα ανέλαβε εξ ολοκλήρου το πρόγραμμα  και τη σίτιση των παιδιών του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σωτήρος στη Λάρνακα, στηρίζοντας το έργο του «Σοφία για τα Παιδιά» για την καταπολέμηση της φτώχειας, του ρατσισμού και της ανισότητας, προσφέροντας στα παιδιά στην Κύπρο που μας έχουν ανάγκη.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου, τόνισε τη στήριξη  και την ενίσχυση του εκπαιδευτικού και παράλληλα κοινωνικού αυτού θεσμού, συγχαίροντας θερμά την Πετρολίνα και το «Σοφία για τα Παιδιά» για την πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει, έχοντας ως επίκεντρο τον άνθρωπο και τις αξίες του εθελοντισμού, της προσφοράς και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου για την δραστηριοποίησή τους ως προς την υλοποίηση της δράσης.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν  σε μία εορταστική ατμόσφαιρα, ενώ ακολούθησε το καθημερινό μεσημβρινό γεύμα, το οποίο έφτιαξαν οι μαμάδες των παιδιών. Η Υπουργός Παιδείας, οι εκπρόσωποι της Πετρολίνα και όλοι οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να γευματίσουν μαζί με τα παιδιά του ολοήμερου και να δοκιμάσουν το φαγητό που φτιάχτηκε με αγάπη και μεράκι. 

Το πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» γιορτάζει φέτος 10 χρόνια από τη θέσπισή του το 2013, όταν το «Σοφία για τα Παιδιά» ανταποκρίθηκε στην έκκληση του Υπουργείου Παιδείας για τη στήριξη του θεσμού των ολοήμερων σχολείων. Σήμερα το πρόγραμμα καλύπτει τις ανάγκες 17 ολοήμερων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων σε όλη την Κύπρο, προσφέροντας φρεσκομαγειρεμένο, υγιεινό μεσημεριανό φαγητό στα παιδιά, που προετοιμάζεται στην κουζίνα του σχολείου από μια μαγείρισσα που εργοδοτείται γι’ αυτό το σκοπό και που  συνήθως είναι μαμά με παιδί στο σχολείο. Έτσι τα παιδιά χωρίς διάκριση, ρατσισμό ή το αίσθημα της απόκλισης, μπορούν όλα μαζί να τρώνε χαρούμενα και προστατευμένα για να συνεχίσουν τις δράσεις του σχολείου τους το απόγευμα.