Η Πετρολίνα στηρίζει την προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού
Συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πετρολίνα με διεθνή διπλωματική αποστολή και παρουσίαση της Εταιρείας
15 Μαρτίου 2019

Πολυμελή διπλωματική αποστολή φιλοξένησε στις κτιριακές εγκαταστάσεις της, στις 15 Μαρτίου 2019, η κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών Πετρολίνα, ενισχύοντας την κοινή προσπάθεια προώθησης της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού.

Στο πλαίσιο της φιλοξενίας, πάνω από 40 διπλωμάτες από 23 χώρες συναντήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πετρολίνα στα κεντρικά γραφεία της Εταιρείας στη Λάρνακα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πετρολίνα, κ. Ντίνος Λευκαρίτης προέβη σε παρουσίαση της Εταιρείας και απάντησε σε ερωτήσεις των επισκεπτών για τις επενδύσεις της, καθώς και για την επικείμενη μετακίνηση στις νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο Ενεργειακό Κέντρο στο Βασιλικό.

Η επίσκεψη των διπλωματών στην Κύπρο, από χώρες όπως το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ελλάδα, οι ΗΠΑ, Ουζμπεκιστάν, Πορτογαλία, Ιταλία και πολλές άλλες, διοργανώθηκε από τις 13 έως τις 16 Μαρτίου 2019, από τον οργανισμό Enterprise Greece, σε συνεργασία με τη Λέσχη Οικονομικών και Εμπορικών Συμβούλων Ξένων Πρεσβειών στην Ελλάδα και την Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα. Στόχος της επίσκεψης ήταν η τόνωση της εξωστρέφειας, η προβολή των επιχειρηματικών ευκαιριών της Κύπρου και η προώθηση κλάδων με έντονο επιχειρηματικό και επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η Πετρολίνα, ως μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Κύπρου, με τεράστιες επενδύσεις στο νησί και ως ένας οργανισμός που παρέχει εκατοντάδες θέσεις εργασίας συμμετείχε στη δράση την οποία υποστήριζαν, μεταξύ άλλων, τα Υπουργεία Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και Εξωτερικών, τα Υφυπουργείο Ναυτιλίας και Τουρισμού, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ), η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus). Αξίζει να σημειωθεί ότι η Πετρολίνα ήταν ο χορηγός του κόστους διαμονής της πολυμελούς αποστολής στην Κύπρο.

Οι 43 απεσταλμένοι κατά την παραμονή τους στο νησί είχαν, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Πρόδρομο Προδρόμου και αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, ενώ επισκέφθηκαν το υπό εξέλιξη έργο της Μαρίνας Αγίας Νάπας καθώς και τη Μαρίνα Λεμεσού.