Διπλά βραβευμένη η Πετρολίνα για την άμεση και πολύπλευρη δράση της με επίκεντρο τον άνθρωπο
21 Ιουλίου 2023

Με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Ανταπόκριση σε Έκτακτη Ανάγκη» και με χάλκινο στο «Πρόγραμμα Εθελοντισμού», η Πετρολίνα τιμήθηκε στα Boussias «Cyprus Responsible Business Awards 2022».

Έχοντας ως στόχο όχι μόνο να πρωταγωνιστεί στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου, αλλά ταυτόχρονα να υπηρετεί τα ιδανικά και τις ανάγκες της κυπριακής κοινωνίας μέσω ποικίλων ενεργειών και δράσεων, η Πετρολίνα βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στον άνθρωπο και σε κρίσιμες στιγμές, λειτουργώντας ως αναπόσπαστο κομμάτι του κοινωνικού ιστού του τόπου. Γι’ αυτό και πιστή στις αρχές της, η Πετρολίνα ήταν από τις πρώτες εταιρείες που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της Πολιτείας για παροχή βοήθειας και ουσιαστικής και πολύπλευρης στήριξης των ευάλωτων ομάδες και των ανθρώπων της πρώτης γραμμής για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Το ίδιο έμπρακτη ήταν και η ανταπόκριση της Πετρολίνα ως μέλος του Δικτύου Υποστήριξης #SupportCy της Τράπεζας Κύπρου, στην κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς στην ορεινή Λάρνακα και Λεμεσό.

H ιδέα της κοινωνικής προσφοράς και της συλλογικής προόδου υπήρξε ανέκαθεν στον πυρήνα του οράματος και των στόχων της. Έτσι, στο πλαίσιο στήριξης προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης, η Πετρολίνα έχει δημιουργήσει την ομάδα εθελοντών "Petrolina Community" και Petrolina Kids Community όπου όλο το προσωπικό της, οι πρατηριούχοι και οι οικογένειές τους συμμετέχουν έμπρακτα στις κοινωνικές δράσεις της. Ο εθελοντισμός, έχει υιοθετηθεί με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό από όλο το προσωπικό κι έχει δώσει τεράστια δείγματα ανθρωπιάς και αγάπης, σε δεκάδες δράσεις της εταιρείας προς την κυπριακή κοινωνία.

Με το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Ανταπόκριση σε Έκτακτη Ανάγκη» και με χάλκινο στο «Πρόγραμμα Εθελοντισμού», η Πετρολίνα αποδεικνύει πως το ‘Μαζί Κινούμε την Κύπρο’ δεν είναι απλά ένα σλόγκαν. Αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα για κάθε ενέργεια που αναπτύσσει στον επιχειρηματικό τομέα και στον τομέα ΕΚΕ, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων προς όφελος της κοινωνίας. Η κ. Γεωργία Λευκαρίτη, Εxecutive Director της Petrolina (Holdings) Public Ltd, πρόσθεσε ακόμα πως «η στήριξη της κυπριακής κοινωνίας σε κρίσιμες στιγμές, αποτελεί για την Πετρολίνα τη μόνη λογική αντίδραση».

Κατά τη διάρκεια της μεγάλης γιορτής της απονομής των επιχειρηματικών βραβείων Boussias Responsible Business Awards, τόσο ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου, όσο και ο Yφυπουργός Tουρισμού Κώστας Κουμής, στο πλαίσιο των χαιρετισμών τους, υπογράμμισαν ότι η επιβράβευση δημιουργεί κίνητρα για συνέχιση και ευρύτερη πρόοδο στο έργο που επιτελούν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι ίδιες οι επιχειρήσεις της χώρας μας.