Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς σε Πετρολίνα και PPT Aviation Services
Οι δύο εταιρείες βραβεύθηκαν για τη διαχρονική στήριξή τους στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου
22 Δεκεμβρίου 2022

Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς για το 2022 έλαβαν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου (ΙΝΓΚ) η Πετρολίνα και η συνδεδεμένη της εταιρεία PPT Aviation Services. Η βράβευση έγινε στη διάρκεια πρόσφατης τελετής απονομής μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων του Ινστιτούτου, και αφορούσε εταιρείες που έμπρακτα στηρίζουν το Ινστιτούτο.

Πετρολίνα και PPT Aviation Services είναι διαχρονικοί υποστηρικτές του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, τόσο σε ό,τι αφορά το έργο του όσο και σε φιλανθρωπικό επίπεδο. Από το 2018 προσφέρουν υποτροφίες αριστείας για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΙΝΓΚ, δίνοντας ευκαιρίες στη νέα γενιά επιστημόνων και ενισχύοντας με αυτό το τρόπο την έρευνα στους τομείς της Νευροεπιστήμης, της Μοριακής Ιατρικής και της Βιοϊατρικής έρευνας Παράλληλα, διαθέτουν δωρεάν κουπόνια καυσίμων στους φοιτητές του Ινστιτούτου.

Επίσης, από το 2011 η Πετρολίνα και η συνδεδεμένης της εταιρεία PPT Aviation Services, προσφέρουν δωρεάν τα καύσιμα για την ετήσια εκδήλωση «Ταξίδι με τα Φτερά της Ελπίδας», που διοργανώνει το Telethon και ο Σύνδεσμος Μυοπαθών, με στόχο τη στήριξη του έργου του ΙΝΓΚ. Η εκδήλωση αποτελεί μια από τις πιο πετυχημένες δραστηριότητες του Telethon.

Η Εκτελεστικός Σύμβουλος της  Πετρολίνα, Γεωργία Λευκαρίτη και ο Γενικός Διευθυντής της PPT Aviation Services Ltd, Δημήτρης Μαυρομίχαλος, εξέφρασαν τις  ευχαριστίες του προς το ΙΝΓΚ για το βραβείο. Τόνισαν ότι η στήριξη προς το Ινστιτούτο και τους φοιτητές αποτελεί ελάχιστο δείγμα κοινωνικής προσφοράς αλλά και μια προσπάθεια ενίσχυσης της υψηλού επιπέδου έρευνας που παράγει το Ινστιτούτο.