Βραβείο για την Πετρολίνα και τις δράσεις της με επίκεντρο τον άνθρωπο
Για την άμεση και πολύπλευρη δράση της με επίκεντρο τον άνθρωπο βραβεύτηκε η Πετρολίνα, στα Cyprus Retail Excellence Awards 2021, στην κατηγορία Δυναμικές Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
25 Ιουλίου 2022

Πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουλίου η εκδήλωση απονομής των Cyprus Retail Excellence Awards 2021, κατά τη διάρκεια της οποίας η Πετρολίνα βραβεύτηκε με Silver Award για τις δράσεις της στον τομέα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ).

Η Executive Director της Πετρολίνα, κ. Γεωργία Λευκαρίτη δήλωσε πως η βράβευση της Πετρολίνα, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά πως το ‘Μαζί Κινούμε την Κύπρο’ δεν είναι απλώς ένα σλόγκαν. Όπως ανέφερε, «Αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα για κάθε ενέργεια που αναπτύσσεται στην Πετρολίνα τόσο στον επιχειρηματικό όσο και τον τομέα της εταιρικής βιωσιμότητας και υπευθυνότητας».

Άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο και με την έννοια της ΕΚΕ να προϋπάρχει στον πυρήνα του οράματος και των στόχων της, η Πετρολίνα διαθέτει πλούσια δράση με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνική αλληλεγγύη, την υγεία, τον αθλητισμό και την προστασία του περιβάλλοντος. Μεταξύ άλλων, στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης, μέσω της ομάδας “Petrolina Community”, το προσωπικό, οι πρατηριούχοι και οι οικογένειες τους, συμμετέχουν στις κοινωνικές δράσεις της εταιρείας. Η Πετρολίνα βρίσκεται ακόμα δίπλα σε φορείς με αναγνωρισμένη κοινωφελή δράση, ενισχύει ευάλωτες ομάδες και στηρίζει Συνδέσμους και Οργανισμούς, όπως το «Ένα Όνειρο Μια Ευχή», το Telethon και την Europa Donna Κύπρου. Ως μέλος του Δικτύου SupportCY, στηρίζει διάφορες δράσεις του δικτύου όπως την Οδική Ασφάλεια και την εκστρατεία #stiMaxi του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.  Επιπλέον, από το 1998, ίδρυσε Ομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας ως ελάχιστη ένδειξη προσφοράς ζωής.

Όσον αφορά στον αθλητισμό, πέρα από τη δυναμική της παρουσία στο Petrolina Racing Team στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλι, χορηγεί τον Ολυμπιονίκη Παύλο Κοντίδη και μεταξύ άλλων στηρίζει ομοσπονδίες, σωματεία, ακαδημίες και μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις.

Στον τομέα Περιβάλλον, η Πετρολίνα τηρεί μέτρα περιβαλλοντικής ευθύνης, επενδύει σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα πρατήριά της και στηρίζει οργανισμούς όπως η GreenDot και Let’s Do It Cyprus. Ύψιστη σημασία στα συστήματα περιβαλλοντικής προστασίας, έχει δοθεί και στο τερματικό της Πετρολίνα στο Βασιλικό. Ακόμη, την περασμένη χρονιά η Πετρολίνα παρείχε δωρεάν καύσιμα στα πτητικά μέσα που επιχειρούσαν την κατάσβεση των καταστροφικών πυρκαγιών.