Άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς και διάσωση ατόμου στις εγκαταστάσεις της Πετρολίνα στο Βασιλικό
28 Νοεμβρίου 2022

Στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στο Βασιλικό, η Πετρολίνα φιλοξένησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου για άσκηση αντιμετώπισης πυρκαγιάς και διάσωση ατόμου. Η άσκηση διεξήχθη στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και της Πετρολίνα.

Σύμφωνα με το σενάριό της, ξέσπασε πυρκαγιά σε οροφή δεξαμενής υγρών καυσίμων της εταιρείας από εργαλείο παραγωγής σπινθηρισμού κατά τη διάρκεια εργασιών. Τα δυο άτομα που βρίσκονταν στην οροφή της δεξαμενής κατάφεραν να κατέβουν από την κλίμακα της δεξαμενής, ενώ άλλο άτομο λιποθύμησε στο χώρο του επεισοδίου.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς και τη διάσωση ατόμου, ανταποκρίθηκε ο νεοσύστατος Πυροσβεστικός Σταθμός Βασιλικού με σύγχρονο εξοπλισμό και πυροσβεστικά οχήματα, τα οποία παρέχουν δυνατότητα παραγωγής μεγάλων ποσοτήτων αφρού, ως επίσης και το υπερσύγχρονο και υπεραυτόματο σύστημα πυρόσβεσης της Πετρολίνα, τόσο για σκοπούς κατάσβεσης όσο και για σκοπούς ψύξης παρακείμενων δεξαμενών.

Οι δυο πλευρές, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της άσκησης, τονίζοντας τη σημαντικότητα της στενής υφιστάμενης συνεργασίας τους, που αφορά στην εξοικείωση των συστημάτων πυρόσβεσης που διαθέτουν οι εγκαταστάσεις της Πετρολίνα στο Βασιλικό, για άμεση και αποτελεσματική ανταπόκριση.