Από την 1η Ιανουαρίου 2020 η Πετρολίνα θα λειτουργεί από το Βασιλικό
Νέα εποχή, με υπερσύγχρονες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις
20 Δεκεμβρίου 2019

Εντός των χρονοδιαγραμμάτων, όπως ακριβώς είχε συμφωνηθεί με τους δήμους Λάρνακας και Λιβαδιών, καθώς και τα αρμόδια υπουργεία, η κυπριακή εταιρεία πετρελαιοειδών Πετρολίνα, μετακινείται από την 1η Ιανουαρίου 2020 στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της στο νέο της τερματικό υγρών καυσίμων στο Βασιλικό.

Με την αποπεράτωση των κατασκευαστικών έργων στο ενεργειακό κέντρο Βασιλικού, η Πετρολίνα ολοκληρώνει μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχουν γίνει ποτέ από κυπριακή εταιρεία και εισέρχεται σε μια νέα εποχή της επιχειρηματικής της δράσης. Παράλληλα, η Πετρολίνα πρωτοπορεί, καθώς γίνεται η πρώτη εταιρεία πετρελαιοειδών στην Κύπρο που επένδυσε σε δικές της υποδομές αποθήκευσης και διαχείρισης υγρών καυσίμων στο Βασιλικό.

Μέσω του μεγαλεπήβολου αυτού έργου παρέχεται ταχύτατη εξυπηρέτηση στις φορτοεκφορτώσεις και στη διανομή, ενώ οι ευρωπαϊκών προδιαγραφών εγκαταστάσεις στο Βασιλικό παρέχουν πλήρη αυτοματοποίηση, με νέες τεχνολογίες πρόσθετων (additives) που δίνουν στην Εταιρεία τη δυνατότητα να διαθέτει άριστης ποιότητας προϊόντα. Εξίσου σημαντικά είναι τα σύστημα ασφάλειας, ποιότητας και περιβαλλοντικής προστασίας με τα οποία έχει κατασκευαστεί η εγκατάσταση.

Το τερματικό Βασιλικού διαθέτει 18 δεξαμενές, συνολικής χωρητικότητας 113.000 κυβικών μέτρων όλων των τύπων υγρών καυσίμων, 77.000 κυβ. μέτρων περισσότερο από ότι οι παλιές εγκαταστάσεις στη Λάρνακα, για τις οποίες προωθούνται οι διαδικασίες για εξασφάλιση αδειών κατεδάφισης. 

Σε δήλωσή του ο εκτελεστικός διευθυντής της Πετρολίνα, κ. Ντίνος Λευκαρίτης, ανέφερε ότι «Φιλοσοφία μας ήταν πάντοτε να είμαστε αυτάρκεις, έτσι η Πετρολίνα διαχρονικά επενδύει σημαντικούς πόρους σε έργα υποδομής και ανάπτυξης τα οποία προσδίδουν στην Εταιρεία συγκριτικό πλεονέκτημα». Σημείωσε ακόμη ότι «η Εταιρεία θα προχωρήσει στην ανάπτυξη της γης στην Λάρνακα, με στόχο τα ιδιόκτητα οικόπεδα της Εταιρείας να τύχουν τέτοιας ανάπτυξης που θα ενισχύσει τόσο την πόλη της Λάρνακας, όσο και ολόκληρη την Κύπρο».